Dacă vreodată când ai călătorit în afara oraşului, ai auzit întrebarea Mama, tata, am ieşit din Europa?”, cu siguranţă că harta aceasta te va ajuta să-i explici copilului poziţionarea pe harta Europei, a ţării şi a oraşului în care locuiește.
Prin ce este diferit acest puzzle faţă de celelalte existente?
 • Porneşte de la poziționarea României, fixată pe un suport ce conţine doar conturul Europei, pentru a învăța uşor cu cine ne învecinăm.
 • Conţine piese cu formele ţărilor aflate pe continentul european pentru a putea înțelege şi identifica uşor atât mărimea şi forma ţărilor, cât şi raportul de mărime dintre ţări.
 • Completarea jocului de tip puzzle se face în relaţie cu poziţionarea României în spaţiul continentului pentru a fixa în memorie localizarea ţării noastre în Europa.
 • Aranjarea pieselor (adică a ţărilor) se poate face prin identificarea asemănării dintre contururile granițelor pentru a stimula inteligența copiilor și capacitatea lor de asociere nu doar prin simpla identificare a formelor.
 • Realizarea jocului de tip puzzle invită copiii să-și pună întrebări și să caute singuri informații despre istoria diferitelor țări tocmai datorită formelor și contururilor.
 • Constituie o bună metodă de verificare a cunoștințelor acumulate de părinți.
 • Dezvoltă abilitați de observație şi logică.

Conţine 41 de piese unice, rezistente, create din lemn stratificat, şi 4 plăci suport din carton, gravate cu conturul și împrejurimile Europei.

 • Selecție oficială în Romanian Design Week, Vienna Design Week 2017.
 • Preţ: 135 lei
 • An: 2016

5 Responses

 1. Alina P

  Ingenioasa si educativa! Eu, ca parinte, m-am distrat super amintindu-mi tarile alaturi de fetita mea. Nu faceti variante si pentru alte continente sau pentru Romania?

  • mormi

   Mulțumim pentru feedback. Avem deja în lucru variante pentru celelalte continente și pentru România. Vor apărea în curând.

 2. Luiza Z.

  Europa plecând de la România, e puzzle-ul nostru preferat, un ajutor temeinic în cunoașterea vecinilor și a vecinilor vecinilor. Apreciem mai ales designul și materialele și asteptăm și restul continentelor. Poate chiar și hărți ale constelațiilor, surprinde-ne Mormi! 🙂
  Este și cadoul nostru preferat pentru prietenii care se sărbătoresc anul acesta.
  Agatha și Luiza

  • mormi

   Interesantă ideea unui puzzle al constelațiilor. Nu ne-am gândit. Până acum am fost cu picioarele pe pământ, dar poate că ar trebui să fim și cu capul în nori. 🙂 Mulțumim pentru idei și aprecieri.

 3. Mirela

  Excelenta idee de pornire pentru educatia celor mici. Stimuleaza atentia, memoria si creativitatea (noi am adaugat o busola ca sa stim unde e nordul Europei si cam pe unde se situeaza Romania, am studiat si globul pamantesc si ne-am gandit sa invatam si capitalele:) Poate folositi si fanioane pentru drapele! Multumim, faina initiativa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.